Minőségbiztosítási programok

A Digi-Key keményen dolgozik üzleti teljesítményének javításán és azon, hogy növelje az ipar általános növekedési és jövedelmezőségi képességét. Egyebek mellett következetesen a hivatalos akkreditáló testületekkel való együttműködésre és a megfelelő tanúsítványok megszerzésére összpontosítunk, ami segít bennünket a fejlődésben. Mindeközben összes ügyfelünk számára rendelkezésre állnak az eszközeink és a nyomon követhetőség lehetősége is, hogy pontosan tudják, a tőlünk vásárolt alkatrészek hogyan fognak teljesíteni. Az alábbiakban bővebb információkat talál arról, miért származik Önnek is előnye ebből a hozzáadott értékű szolgáltatásból, amelyet a Digi-Key felár nélkül nyújt.

Tanúsítványok ikon

Tanúsítványok

A biztonsági előírások és tanúsítványok igen fontosak az elektronikai iparban és a Digi-Key keményen dolgozik a legmagasabb szintű minősítések megszerzése, megtartása és betartása érdekében. Ez azt jelenti, hogy számos szervezettel működünk együtt annak igazolására, hogy következetesen a legkiválóbb minőségű termékeket és szolgáltatásokat nyújtjuk ügyfeleink számára.

A világ legelismertebb elektronikai alkatrész-forgalmazójaként a Digi-Key Electronics eredeti, gyártói garanciával rendelkező, első osztályú alkatrészeket kínál az ügyfeleknek.
Igazoljuk, hogy a Digi-Key az ECIA (Electronic Component Industry Association), a CEDA (China Electronics Distributor Alliance) és az ECSN (Electronic Component Supply Network) megbízható tagja. ISO 9001:2015, ISO 14001:2015, és ANSI/ESD S20.20 szabványok szerinti tanúsításokkal rendelkezünk.

Tanúsítvány letöltése


American National Standards Institute/Electrostatic Discharge (ANSI/ESD; Amerikai Nemzeti Szabványügyi Intézet / Elektrosztatikus kisülés) - A Digi-Key Electronics minőségbiztosítási rendszert működtet, amely megfelel az ANSI/ESD S20.20-2014 jelű szabvány előírásainak a tanúsítás következő területeit tekintve: elektronikus alkatrészek kezelése, ellenőrzése, tárolása, csomagolása és szállítása.

Tanúsítvány letöltése


Counterfeit Avoidance Accreditation Program (CAAP; Hamisítás-elkerülési akkreditációs program) - Ezt a tanúsítványt a Hamisítás-elkerülési akkreditációs program hatósága adományozza és adja ki. Ez a tanúsítvány a www.eAuditNet.com weboldalon a minősített gyártók listájában (Qualified Manufacturers List; QML) igazolja, hogy felsorolt specifikus szolgáltatások megfelelnek a CBSA-nak (Canada Border Services Agency; kanadai határszolgálati ügynökség) a beszállítókra vonatkozó 23413 számú határozatának a Canadian Trade Compliance Division (kanadai kereskedelmi megfelelőségi osztály) 102-1488-ND TRS# 234133 BN# 895173490RM0001 számú vámtarifa-állapotra vonatkozó rendelete szerinti ellenőrzése időpontjában érvényben levő előírásoknak és tanúsítják a Digi Key akkreditációjának elismerését.

Tanúsítvány letöltése


Kanadai nemzetközi kereskedelmi törvényszék (Canadian International Trade Tribunal (CITT)) - Dömpingre és támogatásokra vonatkozó megállapítások

Vizsgálat száma NQ-2008-003 Sajtolt alumínium termékek

Megállapítások letöltése


A Digi-Key Corporation minőségbiztosítási rendszert működtet, amely megfelel az ISO (International Organization for Standardization; nemzetközi szabványügyi szervezet) 9001:2015 jelű szabványa előírásainak a tanúsítás következő területeit illetően: elektronikus alkatrészek és számítástechnikai termékek beszerzése, raktározása és forgalmazása az eredeti berendezések gyártói és/vagy a vásárló specifikációi szerint; beleértve a technikai támogatást és a hozzáadott értéket képviselő folyamatokat is.

Tanúsítvány letöltése


A Digi-Key Corporation minőségbiztosítási rendszert működtet, amely megfelel az ISO (International Organization for Standardization; nemzetközi szabványügyi szervezet) 14001:2015 jelű szabványa előírásainak a tanúsítás következő területeit illetően: elektronikus alkatrészek és számítástechnikai termékek beszerzése, raktározása és forgalmazása az eredeti berendezések gyártói és/vagy a vásárló specifikációi szerint.

Tanúsítvány letöltése


Nyomon követhetőség ikon

Nyomon követhetőség

A nyomon követhetőség segíti a gyártási folyamat különböző lépéseibe való egyértelmű betekintést. A nyomon követhetőség segíti a gyártási folyamat különböző lépéseinek világos áttekintését. Ügyfeleink folyamatosan használják az általunk nyújtott információkat a folyamatok javítására, a hiányosságok megoldására, szabályozási és megfelelőségi célokra, valamint saját márkájuk integritásának védelmére. Kérjük, olvassa el az ügyfeleinknek kínált nyomon követhetőségi funkciókra vonatkozó információkat.

A lehető legnagyobb mértékben betartjuk az ECIA (Electronic Component Industry Association; elektronikus alkatrészipari egyesület) vonalkódokra vonatkozó előírásait. A vonalkód az adatok vizuális, géppel olvasható formában történő ábrázolásának módszere. A Digi-Key kétféle vonalkódot használ, az 1D vonalkódokat, amelyekkel 20-25 karakter hosszúságú információk kódolhatók, és a 2D vonalkódokat, amelyekkel 2000 feletti számú karaktersorozat kódolható. Az ECIA ecianow.org weboldalon további információ található a 2D típusú vonalkód kódolási technológiáról. A vonalkód olyan információkat tartalmazhat a termékről, mint a származási ország, dátumkódok és a tétel kódja.


Az ügyfelek kérésére a Digi-Key több más formátumot is képes alkalmazni, ha ügyfelei specifikus vonalkódolást igényelnek. Ezzel az értéknövelő szolgáltatással kapcsolatban kérjük, lépjen kapcsolatba az Ügyfélspecifikus vonalkódolás részlegünkkel.


Ezekkel a számokkal az alkatrész gyártási ideje van kódolva. A gyár gyártási minőségellenőrzési és nyomon követési céljait szolgálják. Az alábbiakban további információt talál a pontos jelentésükről:

  • Dátumkódok: a dátumkódok olyan referenciapontok, amelyek segítségével egy termék egészen a gyártóig visszakövethető. A dátumkód néha jelzi az alkatrész gyártásának időpontját, de a gyártótól függően nem mindig.
  • Tételkód: a tételkód egy tételszám, amely a gyártó által egy adott időtartam alatt készített alkatrészcsoportot jelöli. A tételkódokat gyakran adott típusú vállalkozásokra és termékekre szabják, ami azt jelenti, hogy a különböző gyártóknak saját szabályaik vannak az értelmezésükkel kapcsolatban. A Digi-Key szorgalmasan dolgozik ennek a folyamatnak az átláthatóvá tételén.

Az az ország, ahol az alkatrész készült. A szükséges adat az ISO 3166 jelű szabvány szerinti országkódlista két karakteres kódja.


A megfelelőségi tanúsítványt egy arra felhatalmazott szerv adja ki és tanúsítja, hogy a termék megfelel a vonatkozó szabványoknak vagy specifikációknak. A megfelelőségi tanúsítványt a vevők is kérheti annak igazolására, hogy az előállított terméket tesztelték és az adott specifikációkon belül megfelelt a meghatározott kritériumoknak, valamint teljesíti mind a műszaki, mind a biztonsági követelményeket, illetve az egyes országok jogszabályai és törvényei bizonyos termékekre vonatkozólag (pl. az Egyesült Államokban forgalmazott Bluetooth-eszközökre) ezt kötelezően elő is írhatják.


GYIK ikon

Gyakori kérdések

Ha a gyártó elérhetővé tette a megfelelőségi tanúsítványt, mi azt szívesen mellékeljük. A rendelés leadásakor, írja be a megjegyzések mezőbe, hogy szeretné megkapni a gyártói megfelelőségi tanúsítványt is.


A Digi-Key ismeri és támogatja az Európai Unió 2011/65/EU jelű RoHS2 irányelvét. További információkért keresse fel Környezetvédelmi intézkedéseink oldalunkat. Minden termékre vonatkozólag az RoHS előírásoknak való megfelelőség megtalálható annak weboldalán.


Vizsgálatra és tanúsításra vonatkozó kérelmeit küldje el ügyfélszolgálati csapatunkhoz.