Adatkezelés a SmartSolutions™ segítségével

Az adatok fontossága

A gyártók évek óta tudják, mennyire fontosak az adatok, de eddig kézi úton gyűjtötték azokat. Ez annyit tesz, hogy az erre kijelölt személy géptől gépig járt, és feljegyezte a termelékenységi mutatókat és a selejt mennyiségét, majd felírta ezeket a számadatokat egy táblára, hogy lássák a személyzet érdekelt tagjai. Ugyanez mondható el a karbantartó csoportokról is, amelyek esetenként ellenőrizték a berendezés egyes részeit, hogy nem lépnek-e fel túl nagy rezgések vagy nincs-e túlmelegedés, de ezen ellenőrzések között olykor hetek teltek el. Ezek a tevékenységek túl sok időbe telnek, és az adatgyűjtés túl ritkán történik ahhoz, hogy kimutassa az apróbb hibákat.

A valós idejű adatokhoz való hozzáférés azonnali hatással van minden gyártási folyamatra. Lehetővé teszi a gyártók számára, hogy nyomon kövessék a termelékenységet, és segít gyorsan megválaszolni az olyan kérdéseket, mint: Optimális a termelékenység? Ha nem, miért nem? Emellett lehetőséget ad a berendezés állapotának karbantartási célból történő figyelésére is, hogy előre lehessen jelezni a hibákat, még mielőtt bekövetkeznének.

Kezdje kicsiben, gondolva a növekedéshez szükséges gyors átméretezhetőségre

A vállalati stratégiák nagyon gyakran csak azt vázolják fel, hogy mit lehet elérni a jövőben, de hiányzik az induláshoz szükséges műveleti terv. Az intelligens gyárak megvalósításához vezető módszer a lendületről szól, ezért első lépésként ötleteket használ és felhasználható adatokat gyűjt annak a döntésnek az elősegítésére, hogy mely projektek eredményeznek akkora értéket, amely lehetővé teszi a következő szintre lépést.

A Banner olyan megoldásokat kínál, amelyek segítségével lehet kicsiben kezdeni, de tartalmazzák a méretezhetőséget is, hogy a legjobb ötletekhez lehessen méretezni a céget. A SmartSolutions™ indulókészletek 1000 USA dollár alatt kezdődnek, és vannak bennük akkumulátorról működő vezeték nélküli érzékelők és minden más is, amire szükség lehet a berendezések figyelésének elkezdéséhez. Különféle készleteket kínálunk attól függően, hogy milyen típusú érzékelőre van szüksége. A választékban szerepelnek nyomás-, tartályszint-, rezgés-, hőmérséklet- és páratartalom-érzékelők, és van négy érzékelőt tartalmazó készlet is. A készletek része egy vezeték nélküli átjáró is beágyazott mobiltelefon-modemmel, hogy számítási felhőbe lehessen küldeni az adatokat. A mobiltelefonos adatcsomagra való 3 hónapos próba-előfizetés tartalmazza a Banner CDS-t (Cloud Data Services, számítási felhőben végzett adatszolgáltatások) is, amely lehetővé teszi, hogy egy irányítópulton azonnal láthassa adatait az interneten át.

Példa a Banner Engineering cég SmartSolutions indulókészleteire. (Kép: Banner Engineering)

Miután tisztázza, hogy milyen ötletek és adatok a legértékesebbek, a Banner megkönnyíti a lendület megteremtésének folytatását és a növekedést, mert a meglévő indulókészlethez könnyen lehet újabb érzékelőket hozzáadni. Termékeink hatalmas teret hagynak arra, hogy növelje intelligens vállalati kezdeményezéseit, és lehetővé teszik olyan rendszerek kiépítését, amelyek több ezer adatpontot képesek figyelni.

Ezeken a példaként bemutatott képeken egy villanymotort figyelnek az irányítópulton a Banner Engineering cég SmartSolutions indulókészletével. (Kép: Banner Engineering)

Tudjon meg többet a gyárak automatizálásának jövőjéről a Banner Engineering új, háromrészes, Future Factories (A jövő gyárai) című sorozatából, amely a Digi-Key Electronics kiszolgálóin érhető el.

About this author

Image of Matt Negaard

As the Director of Business Development for Industrial Wireless at Banner Engineering, Matt is responsible for leading the strategic direction for the new end-to-end solutions solving customer problems with Banner sensors, wireless networks, and cloud solutions. He has spent 20 years in various roles in business development and leading product strategy for sensors, wireless, and software products companies. Matt gets to put his background to use every day in his role of identifying and creating sensor-to-software solutions for the industrial markets that are ready to engage in the Internet of things today.

More posts by Matt Negaard